Over AIP Nederland

AIP Nederland is eind 2018 opgericht met als doel: het creëren van hét Nederlandstalige platform over het Auto-Immuun Protocol. Dé plek voor informatie, inspiratie en educatie op het gebied van het Auto-Immuun Protocol.

De missie van AIP Nederland is het Auto-Immuun Protocol meer bekendheid te geven onder zowel mensen met auto-immuunziekten, als ook professionals in de gezondheidszorg. Het is een prachtige ontwikkeling dat er steeds meer besef is dat gezonde voeding en lifestyle enorm veel invloed heeft op onze gezondheid, zowel in preventie als herstel. Echter, wat is dan gezonde voeding en lifestyle? En wat is gezonde voeding en lifestyle in het geval van mensen met auto-immuunziekten? Helaas wordt hier veel – vaak tegenstrijdige – informatie over gedeeld. De afgelopen jaren is onderzoek en kennis op dit gebied enorm toegenomen. Tegelijkertijd is die kennis nog lang niet doorgedrongen tot het grote publiek, laat staan onderdeel van de reguliere gezondheidszorg. AIP Nederland is opgericht om daar een bijdrage aan te leveren.

Waarom AIP Nederland?

Ik heb AIP Nederland opgericht om twee redenen. Ten eerste, toen ik na 16 jaar reuma medicatie voor het eerst in aanraking kwam met het Auto-Immuun Protocol en ervaarde hoeveel impact het had op mijn gezondheid, moest ik hier wat mee doen! Ik dacht: hoe is het mogelijk dat ik dit niet eerder wist? Dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen! Ten tweede, toen ik begon met AIP was er nagenoeg geen kennis en informatie in Nederland over te vinden. In Amerika, waar het AIP door verschillende wetenschappers is ontwikkeld, is er ontzettend uitgebreide kennis en informatie beschikbaar. Tal van boeken, artikelen, websites en andere hulpbronnen die heel waardevol zijn in het begrijpen van AIP en starten met AIP. Alleen, alles was in het Engels! Zo is mijn missie geboren: het creëren van één plek waar je de meest actuele en betrouwbare informatie kunt vinden over het Auto-Immuun Protocol, in het Nederlands! Maar ik wilde met AIP Nederland verder gaan dan alleen informatie delen. Mijn ambitie met AIP Nederland is het neerzetten van een platform waar mensen met auto-immuunziekten terecht kunnen voor informatie en inspiratie over dieet en lifestyle bij auto-immuunziekten. Het uitbouwen van de AIP community in Nederland en België, omdat ik heb ervaren dat wanneer je wilt werken aan dieet en lifestyle, het van onschatbare waarde is om onderdeel te zijn van een community van gelijkgestemden die elkaar kunnen steunen en inspireren. Ik geloof dat door een plek te creëren voor alles omtrent het Auto-Immuun Protocol, AIP Nederland een drijvende kracht kan zijn achter de toenemende bekendheid en toepassing van het AIP, onder zowel mensen met auto-immuunziekten als gezondheidsprofessionals.

In oktober 2019 verscheen een uitgebreid interview met oprichtster Sera Yeramian in Paleo Magazine. Je kunt de PDF hier downloaden.

Lees hier meer over de oprichtster van AIP Nederland: Sera Yeramian
LEES MEER
Wil je meer weten over het Auto-Immuun Protocol?
Over Het AIP
Wil je weten of het Auto-Immuun Protocol iets voor je is?
Voor Wie
Heb je behoefte aan begeleiding bij het AIP?
Praktijk
Informatie, inspiratie, recepten en nieuws vind je op de blog van AIP Nederland
Blog

AIP Nederland Instagram

En voor veel meer (bijna dagelijkse) inspiratie en informatie volg je AIP Nederland op Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van ons laatste nieuws en events én je ontvangt gratis 3 handige PDF’s in je mailbox: de complete lijst van AIP JA ETEN, AIP NEE ETEN en een handig HERINTRODUDCTIE OVERZICHT.

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Voorschoterlaan 40,3062 KP, Rotterdam
KvK 73926396
info (@) aipnederland.nl

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van AIP Nederland nieuws en acties!