/

AIP PIZZA

Eerlijk is eerlijk, deze korst is niet zo knapperig als een originele Italiaanse pizza, maar hij is alsnog super smakelijk! En dat vinden mijn man & kids ook! Wat ik fijn vind aan dit AIP pizza recept is dat het makkelijk te maken is én je krijgt een portie groenten binnen met deze korst! Ik beleg deze pizza met mijn nomatensaus. Ja, de tomatensaus met 0 tomaten! Dat recept vind je hier.

Het recept

Hier is het recept voor jou AIP pizza met graanvrije en glutenvrije pizzakorst.
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. En zet een bakplaat of rooster met bakpapier klaar.
  • Rasp de courgette en knijp het vocht eruit.
  • Doe alle ingrediënten (behalve gelatine poeder en water) in een blender.
  • Maak het gelatine ei door 2 el warm water te mengen met 1 el gelatine poeder (ik gebruik Great Lakes) tot het is opgelost. Voeg dat toe aan de blender.
  • Mix alles tot een glad mengsel.
  • Verspreid dit over het bakpapier zodat en spreid het uit tot ongeveer 0,5 m dikte (zie foto hieronder)
  • Bak dit 20 minuten in de oven tot de korst lichtbruin is (zie foto hieronder)
  • Terwijl de pizza bakt zet je je toppings klaar. Ik deed op mijn pizza mijn nomatensaus , tonijn, ui, olijven, artisjok, oregano, thijm, zout en nog wat olijfolie.
  • Na 20 minuten bakken beleg je de pizza met de saus en toppings en dan gaat ie nog 10 minuten de oven tot het een kleurtje heeft gekregen (eventueel wat hoger in de oven plaatsen).
Zet er bijvoorbeeld een salade naast en je hebt een complete AIP proof maaltijd! Geniet van je pizza avond! Eet smakelijk!
https://aipnederland.nl/wp-content/uploads/2019/11/AIP-pizza-glutenvrij-graanvrij-met-courgette-gezond-recept-e1574694228101-300x300.jpg
https://aipnederland.nl/wp-content/uploads/2019/11/Pizza-AIP-glutenvrij-graanvrij-met-courgette-paleo-recept-e1574694249482-300x300.jpg
https://aipnederland.nl/wp-content/uploads/2019/11/AIP-pizza-glutenvrij-graanvrij-met-courgette-e1574695860613-300x300.jpg

Zoek je ingrediënten voor dit recept? Klik op het ingrediënt en je komt bij mijn favoriete webshop Puur Mieke, waar je het kunt bestellen! AIP Nederland is affiliate partner van Puur Mieke. Dat betekent dat als je op een ingrediënt klikt en je dit vervolgens bestelt in de webshop van Puur Mieke, AIP Nederland een klein deel van jouw aankoopbedrag ontvangt. Het kost jou niks extra, maar is wel gewaardeerde support voor het werk dat ik doe voor AIP Nederland.

 

Credits voor het recept voor de pizzakorst gaan naar Michelle van www.unboundwellness.com.

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Voorschoterlaan 40,3062 KP, Rotterdam
KvK 73926396
info (@) aipnederland.nl

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van AIP Nederland nieuws en acties!